Stiri de ultima ora

Procurorii americani susțin că Rusia a încercat să submineze comisia electorală din SUA în timpul cursei pentru Casa Albă din anul 2016

Procurorii americani susțin că Rusia a încercat să submineze comisia electorală din SUA în timpul cursei pentru Casa Albă din anul 2016
International
Procurorii americani susțin că o organizație cu legături cu autoritățile guvernamentale ruse a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA în timpul cursei pentru Casa Albă din anul 2016, informează agenția de știri Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit unor documente juridice, prezentate marți, organizația rusă Internet Research Agency, despre care se crede că are legături cu autoritățile ruse, a conspirat "să interfereze cu cel puțin o funcție legitimă a Comisiei Electorale Federale (FEC)".

Procurorii federali au afirmat că nu vor adăuga acuzații la cele prezentate în documentele prezentate Curtea Districtuală pentru Districtul Columbia, în cadrul unui caz disjuns din ancheta privind imixtiunile ruse în alegerile prezidențiale americane din 2016, investigație coordonată de procuror ul special Robert Mueller.

"Acuzații nu doar că au conspirat să interfereze cu aplicarea condițiilor de divulgare stabilite prin Actul pentru Campanii Electorale Federale, dar au și conspirat cu atribuția FEC de aplicare a interdicției statutare asupra anumitor cheltuieli realizate de cetățeni străini", afirmă procurorii americani, potrivit documentelor depuse în instanță.

Comisia Electorală Federală (FEC) este o agenție guvernamentală independentă și bipartizană care are drept sarcină să aplice legea privind finanțarea campaniilor electorale.

Procurorul special Mueller a obținut inculparea a 13 indivizi și trei firme ruse, inclusiv a organizației Internet Research Agency, considerată drept o agenția guvernamentală rusă care se ocupă cu răspândirea propagandei. Inculpații sunt acuzați de implicare în campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial american din 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și denigrării contracandidatei acestuia, Hillary Clinton.

De asemenea, membrii organizației ruse au fost vizați de sancțiuni din partea Washingtonului.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus