Stiri de ultima ora

Procesul lui Roger Stone, fost consilier al lui Trump, stabilit la 5 noiembrie

Procesul lui Roger Stone, fost consilier al lui Trump, stabilit la 5 noiembrie
International
Procesul lui Roger Stone, un fost consilier al lui Donald Trump în campania prezidenţială din 2016, urmează să înceapă la 5 noiembrie, a anunţat joi un judecător federal, care a reiterat ordinul ca acesta să se abţină până atunci de la orice declaraţie publică, relatează AFP.

În ianuarie, Roger Stone a pledat vinovat, într-un tribunal federal, la Washington, de şapte capete de inculpare care-l vizează în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rus în campania electorală din 2016. Între aceste capete de inculpare se află obstrucţionarea justiţiei, mărturii false şi intimidarea martorilor.

Arestat la sfârşitul lui ianuarie la domiciliu, la Fort Lauderdale, în Floride, Roger Stone, în vârstă de 66 de ani, a fost eliberat rapid pe o cauţiune în valoare de 250.000 de dolari.

El a atras atenţia, în timpul campaniei din 2016, după ce a sugerat că deţinea date, obţinute de hackeri, susceptibile să-i pună în dificultate pe democraţi, mai ales pe Hillary Clinton, rivala lui Trump.

Potrivit actului de acuzare, el ”a trimis şi a primit numeroase e-mailuri şi SMS-uri în cursul campaniei din 2016, în care a evocat Organizaţia 1 şi pe conducătorul ei şi în care afrma că deţine e-mailuri piratate”.

Dosarul judiciar nu spune ce este această ”Organizaţia 1”, însă ea pare să corespundă site-ului WikiLeaks, care difuzează de ani de zile informaţii confidenţiale obţinute de la surse anonime.

Roger Stone se afla în continuare în posesia unora dintre aceste informaţii atunci când a făcut declaraţii mincinoase despre ele, adaugă acuzarea.

El a discutat, de asemenea, cu oficiali de rang înalt din cadrul campaniei lui Donald Trump, despre informaţii pe care ”Organizaţia le putea deţine şi care erau susceptibile să dăuneze campaniei lui Clinton”, se precizează în document.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus