Stiri de ultima ora

Prima ţară din lume care s-a vindecat complet de coronavirus

Prima ţară din lume care s-a vindecat complet de coronavirus
International
Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din Vietnam a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, întoarsă recent din Wuhan. Bărbatul s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam.

Cu toate că a scăpat de virusul ucigaş, bărbatul va mai fi ţinut o perioadă sub observaţie. În acelaşi timp, starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au precizat autoritățile. Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie. 

Vaccinul împotriva coronavirus, dezvoltat de cercetătorii din China

Cercetătorii Universităţii din Tianjin, din apropiere de Beijing, au anunţat că au dezvoltat un vaccin împotriva coronavirus (Covid-19). Anunţul vine în contextul în care la nivel mondial nu mai puţin de 2.698 de oameni au murit din cauza virusului ucigaş.

Huang Jinhai, procesorul care a coordonat proiectul medical, a explicat că vaccinul este administrat pe cale orală şi ar putea fi folosit în tratarea pacienţilor infectaţi, relatează publicaţia Global Times, citată de  The Guardian . Cercetătorul susţine că şi-a administrat patru doze şi nu a prezentat efecte secundare.

"Vaccinul administrat pe cale orală conţine saccharomyces cerevisiae, un tip de drojdie alimentară, şi o proteină din coronavirus în aşa fel încât să producă anticorpii care să lupte împotriva Covid-19", au precizat cercetătorii Universităţii din Tianjin.

Reprezentanţii universităţii au anunţat că sunt în căutarea de parteneri pentru a desfăşura teste clinice. 

Coronavirusul a provocat luni încă 71 de decese în China. La nivel mondial, nu mai puţin de 2.698 de oameni au murit din cauza virusului ucigaş. Numărul cazurilor confirmate a depăşit 80.000.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus