Stiri de ultima ora

Președintele Klaus Iohannis este în Egipt

Președintele Klaus Iohannis este în Egipt
International
Președintele Klaus Iohannis este în aceste zile în Egipt. Şeful statului român participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe și a avut o întâlnire bilaterală cu gazda reuniunii, președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi Foto: presidency.ro

Preşedintele a postat pe Twitter o fotografie cu omologul său egiptean, de la o întâlnire tete-a-tete, iar ulterior Administrația prezidențială a dat publicității mai multe fotografii și un comunicat. Cei doi şefi de stat au discutat despre aprofundarea relaţiilor bilaterale, mai ales pe latura economică.  Klaus Iohannis a menţionat interesul companiilor româneşti de a face afaceri şi de a investi în Egipt.

Foto: presidency.ro

Consultările cu preşedintele Abdel Fattah El-Sisi au venit în contextul în care ţara noastră deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar Egiptul preşedinţia Uniunii Africane. Cei doi lideri au discutat despre o serie de provocări la nivel regional, cu accent pe combaterea terorismului și a migrației ilegale.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele Abdel Fattah El-Sisi a acceptat cu plăcere invitația adresată de președintele Klaus Iohannis de a vizita România.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus