Stiri de ultima ora

Preşedintele francez Emmanuel Macron, preocupat de afirmaţiile liderilor israelieni privind anexarea teritoriilor palestiniene

Preşedintele francez Emmanuel Macron, preocupat de afirmaţiile liderilor israelieni privind anexarea teritoriilor palestiniene
International
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi regele Iordaniei, Abdallah, s-au declarat preocupaţi de afirmaţiile liderilor israelieni privind anexarea teritoriilor palestiniene, a anunţat Administraţia prezidenţială de la Paris, potrivit cotidianului The New York Times, anunță MEDIAFAX.

Cei doi lideri "au reafirmat că nu există nicio alternativă la soluţia cu două state şi au convenit să ţină legătura în săptămânile viitoare pentru a evita orice escaladare periculoasă a tensiunilor", se afirmă în comunicatul dat publicităţii de Palatul Elysee.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat recent că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului și regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar șase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reușit să formeze un guvern.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu țările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunității internaționale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni și peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizației Peace Now.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus