Stiri de ultima ora

Premierul israelian Bejamin Netanyahu, la Moscova pentru o nouă întrevedere cu Putin

Premierul israelian Bejamin Netanyahu, la Moscova pentru o nouă întrevedere cu Putin
International
La două luni de la ultima vizită, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se deplasează, astăzi, din nou în Rusia. El va avea o întrevedere cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi vor discuta despre relaţiile bilaterale între cele două ţări, reglementarea conflictului israelo-palestinian şi situaţia din Siria, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

"Pe 11 iulie, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va avea o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benyamin Netanyahu. Subiectele discuţiilor se vor axa pe problemele cooperării bilaterale şi cele de pe agenda internaţională, inclusiv conflictul israelo-palestinian şi situaţia din Siria", se spune în comunicatul administraţiei prezidenţiale ruse.

Netanyahu va asista la meciul Croaţia-Anglia din semifinala Campionatului Mondial de Fotbal.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a indicat că va merge la Moscova pentru a discuta cu preşedintele Vladimir Putin despre prezenţa Iranului în Siria, relatează duminică agenţia Xinhua.

Netanyahu a afirmat că Israelul „nu va tolera o consolidare militară a Iranului şi a reprezentanţilor săi în vreo regiune din Siria“.

Liderul israelian a precizat că „va cere de asemenea ca Siria, precum şi armata sa, să respecte strict acordul de dezangajare“, referindu-se la armistiţiul semnat între Israel şi Siria în contextul războiului arabo-israelian din 1973.

Vizita de o zi a lui Netanyahu la Moscova face parte din politica de coordonare în materie de securitate între Israel şi Rusia în legătură cu acţiunile lor în Siria. „Ne întâlnim din când în când pentru a asigura coordonarea în domeniul securităţii şi pentru a discuta, desigur, despre evoluţiile din regiune“, a declarat Netanyahu.

Precedenta întâlnire dintre Netanyahu şi Putin a avut loc în mai la Moscova. Netanyahu a afirmat recent că, în cursul discuţiilor, preşedintele rus a fost de acord că Iranul nu ar trebui să deţină baze militare în Siria.

Oficial, Israelul afirmă că nu este parte în războiul din Siria, dar a întreprins mai multe atacuri sângeroase în ţara vecină, susţinând că ele au avut drept scop să împiedice Iranul de a-şi stabili o prezenţă militară în Siria sau de a opri convoaie cu arme destinate Hezbollahului, miliţie libaneză susţinută de către Iran.

Articole similare :
comments powered by Disqus