Stiri de ultima ora

Președintele Braziliei îl urăște noul omolog din Argentina: Ce l-a înfuriat pe Jair Bolsonaro

Președintele Braziliei îl urăște noul omolog din Argentina: Ce l-a înfuriat pe Jair Bolsonaro
International
Regret (rezultatul scrutinului). Nu am un glob de cristal, dar cred că Argentina a ales greşit , a declarat preşedintele de extremă dreapta pentru presa braziliană, în timp ce pleca din Emiratele Arabe Unite spre Qatar.

Bolsonaro a mai spus că nu are intenţia să-l felicite pe preşedintele ales Alberto Fernandez. Astăzi nu ne vom indispune. Vom aştepta puţin pentru a vedea care este cu adevărat poziţia sa politică , a adăugat preşedintele brazilian, care va încheia joi un lung turneu în Asia şi Orientul Mijlociu.

Alberto Fernandez, care a candidat pe listă cu fosta preşedintă Cristina Kirchner (2007-2015), a obţinut 48% din voturi, devansându-l pe preşedintele în funcţie, neoliberalul Mauricio Macri (40,4%), pe care Bolsonaro l-a susţinut în mod deschis în campanie.

În discursul prin care şi-a sărbătorit victoria, Alberto Fernandez a cerut eliberarea lui Luiz Inacio Lula da Silva, fostul preşedinte brazilian aflat în închisoare pentru corupţie.

Dacă vrea să dialogheze, nu vom trânti uşa , a mai spus Bolsonaro la sosirea în Qatar, calificând însă apelul lui Fernandez în privinţa lui Lula drept un afront pentru democraţia braziliană şi sistemul judiciar brazilian .

Însă, deocamdată totul merge bine în cadrul Mercosur , a declarat Bolsonaro, referindu-se la blocul regional format din Brazilia, Argentina, Uruguay şi Paraguay, şi care a semnat un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, încă departe de a fi ratificat.

Relaţiile dintre Bolsonaro şi Fernandez nu au pornit cu dreptul în timpul campaniei electorale din Argentina. În timp ce Jair Bolsonaro a fost de părere că Argentina se apropie de haos , Fernandez l-a acuzat pe acesta că este rasist, misogin şi violent .
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus