Stiri de ultima ora

Parlamentul R. Moldova a ţinut un munit de reculegere în memoria celor deportați: Zinaida Greceanîi este o victimă

Parlamentul R. Moldova a ţinut un munit de reculegere în memoria celor deportați:  Zinaida Greceanîi este o victimă
International
Minut de reculegere astăzi, 12 iunie, în Parlamentul Republicii Moldova. Asta după ce deputatul ACUM, Octavian Țîcu, a ținut un discurs cu ocazia împlinii a 78 de ani de la primul val al deportărilor staniliste din 1941.

Trebuie să știți că deportările nu sunt un motiv de divizare a societății noastre. Ele sunt un motiv de înțelegere a unei tragedii care, dacă la ora actuală, nu va fi conștientizată de clasa politică, va continua să divizeze această societate”, a declarat Octavian Țîcu.

În acest sens, deputatul ACUM a sugerat ca pentru data de 6 iulie 2019 să fie pregătită o agendă a Parlamentului și a Guvernului, în contextul împlinirii a 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor.

„Această situați care a vaut loc în istorie nu trebuie să se mai repete. Cel mai important e ca noi, politicienii, să nu divizăm pe baza aceasta societatea. Nu trebuie să uităm. Eu știu ce înseamnă lucrul acesta. Eu n-am avut de pătimit, au avut de pătimit părinții mei. Aceste deportări au fost condamnate. Este judicios să păstrăm un minut de reculegere”, a spus președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus