Stiri - Editia din date de 13-09-2017

Arhiva stiri din data de:
13-09-2017 Stiri de ultima ora din

Parchetul general spaniol amenință că îi va aresta pe primarii care sprijină organizarea referendumului de autodeterminare

International
Parchetul general spaniol le-a ordonat miercuri procurorilor din Catalonia să-i citeze pe primarii din regiunea spaniolă care sprijină organizarea referendumului de autodeterminare pe 1 octombrie, considerat ilegal de Madrid, relatează Reuters și AFP.

Parchetul le-a cerut procurorilor să citeze ca inculpați sute de primari care s-au declarat gata să organizeze consultarea populară. În cazul în care un primar nu se va prezenta în fața procurorului, Parchetul va cere să se ordone arestarea sa pentru a fi adus în fața justiției.

Potrivit unei liste distribuite de Asociația primarilor independenți (AMI), 712 primari sunt dispuși să pună la dispoziția executivului catalan spații publice pentru a organiza la 1 octombrie un referendum de autodeterminare interzis de Curtea Constituțională spaniolă.

Vineri, instanța a dispus ca primarii să fie notificați în scris în legătură cu riscurile la care se supun dacă vor participa la organizarea consultării populare, ignorând astfel hotărârile tribunalului.

Parchetul a decis luarea de noi măsuri, cerând o anchetă asupra fiecărui edil pentru a se determina dacă primarii și-au confirmat participarea și, dacă este necesar, să compară ca inculpați, asistați de un avocat .

Dacă nu se vor prezenta de bunăvoie, ei vor fi arestați și aduși de poliția catalană la parchet în cel mai scut timp posibil .

Având în vedere numărul de municipalități implicate, parchetul general recomandă ca ordinele să fie puse în aplicare cu prioritate în cele mai populate municipalități.

Marți, Curtea Constituțională a Spaniei a suspendat a doua lege aprobată de parlamentul catalan care oferea un cadru legal pentru crearea unui stat independent, la o zi după ce sute de mii de persoane au demonstrat la Barcelona pentru a sprijini secesiunea Cataloniei.

Instanța spaniolă a suspendat săptămâna trecută o altă lege care aproba votul de la 1 octombrie, ambele legi fiind votate miercurea trecută de parlamentul catalan.Articole similare :
13
sep.
madridul ameninta ca va aresta sute de primari din catalonia chestiunea referendumului tinde sa degenereze
International
Potrivit unei liste distribuite de Asociația primarilor independenți AMI , 712 primari sunt dispuși să pună la dispoziția executivului catalan spații publice pentru a organiza la 1 octombrie un referendum de...

16
sep.
peste 700 de primari din catalonia s au adunat la barcelona in sprijinul referendumului de autodeterminare
International
Peste 700 de primari din Catalonia s au adunat sâmbătă la Barcelona pentru a și exprima sprijinul față de organizarea referendumului de autodeterminate, declarat ilegal de autoritățile de la Madrid, relatează Reuters...

07
sep.
referendum in catalonia mariano rajoy denunta un act intolerabil de nesupunere fata de institutiile democratice
International
Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi la Madrid că, în opinia sa, convocarea unui referendum de autodeterminare de către liderii Cataloniei reprezintă un act intolerabil de nesupunere față de...

07
sep.
spaniacatalonia parchetul general ii va inculpa pe liderii separatisti pentru legea referendumului de autodeterminare
International
Parchetul general spaniol a anunțat joi că pregătește inculparea liderilor separatiști catalani pentru convocarea și votul în favoarea organizării unui referendum de autodeterminare la data de 1 octombrie, considerat ilegal...

17
oct.
legea de organizare a referendumului privind independenta cataloniei declarata nula
International
Parlamentul catalan a votat pe 6 septembrie, cu majoritatea formată de partidele proindependență, legea ce prevedea organizarea unui referendum de autodeterminare în această regiune a Spaniei, deschizând o gravă criză...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte