Stiri de ultima ora

OMV transmite SUA că NU se retrage din gazoductul rusesc Nord Stream 2, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni: Nu avem nici ce mai mică intenție de a ieși

OMV transmite SUA că NU se retrage din gazoductul rusesc Nord Stream 2, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni:  Nu avem nici ce mai mică intenție de a ieși
International
Cred că OMV nu are nici cea mai mică intenţie de a ieşi din proiectul Nord Stream 2 , a afirmat Van der Bellen la Soci, într-o conferinţă de presă televizată.

Nord Stream 2 va transporta gaz rusesc direct spre Germania, prin Marea Baltică, ocolind rutele continentale din estul Europei.

Statele Unite au denunţat proiectul ca subminând securitatea energetică a Uniunii Europene.

La rândul său, Ucraina acuză că Nord Stream 2 constituie un afront faţă de eforturile Uniunii Europene de a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei.

Austria este printre puţinele ţări membre din UE cu care Rusia a întreţinut relaţii apropiate în ultimii ani în pofida disensiunilor legate de criza din Ucraina.

Anul trecut, o demonstraţie a acestor relaţii a fost prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin , la nunta şefei diplomaţiei austriece, Karin Kneissl.

Schimburile comerciale între Rusia şi Austria au crescut cu 42% anul trecut, a arătat preşedintele Vladimir Putin cu prilejul întrevederii de miercuri cu omologul său, Alexander Van der Bellen, potrivit unei transcrieri oferite de Kremlin.

La discuţiile de miercuri au fost prezenţi şi cei doi miniştri de externe, Karin Kneissl şi Serghei Lavrov .
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus