Stiri de ultima ora

OMS: America de Sud, noul epicentru al pandemiei de COVID-19 |

OMS: America de Sud, noul epicentru al pandemiei de COVID-19 |
International
Dacă în multe state din Europa și din Asia pandemia de COVID-19 a intrat într-o evoluție descendentă, după ce a lăsat în urmă zeci de mii de fatalități și economii blocate, OMS transmite că noi focare apar în sttele din America de Sud .

Așa se face că  America de Sud este un nou epicentru al pandemiei de coronavirus, cu o situaţie deosebit de alarmantă în Brazilia, a apreciat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia", a declarat responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan.

Brazilia, cea mai fectată țară de pandemia de COVID-19 din America de Sud

Brazilia a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de morţi din cauza coronavirusului într-o zi, cu 1.179 de decese în ultimele 24 de ore, ridicând totalul morţilor la 17.971.

Dacă tendinţa se confirmă în următoarele zile, Brazilia, cea mai afectată ţară din America Latină, va cunoaşte o fază de accelerare a pandemiei, al cărei vârf este prevăzut de experţi la începutul lunii iunie.

Mai mult, în unele state din America de Sud , pandemia de COVID-19 s-a suprapus peste o criză economică fprp precedent. , după ce protestatarii s-au manifestat violent din cauza lipsei alimentelor pe fondul crizei sanitare.

Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel mondial

Pandemia de coronavirus a făcut, până în acest moment, peste 335.200 de victime la nivel mondial, iar bilanțul infectărilor a depășit 5,2 milioane. Aproape 2,1 milioane de persoane depistate pozitiv s-au vindecat, dar sunt și circa 45.500 acum în stare gravă.

Boala se manifestă în 213 țări și teritorii. Cu peste 1,6 milioane de îmbolnăviri și peste 96.300 de decese, Statele Unite sunt în continuare epicentrul pandemiei de COVID-19 . După numărul de cazuri,  Rusia  urmează  SUA , dar la distanță mare, cu peste 326.400.  Brazilia  a mai urcat și ea un loc în acest clasament sumbru, ajungând la peste 312.000 de contaminări. După numărul de fatalități,  Marea Britanie  urmează Statelor Unite, cu circa 36.000. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus