Stiri de ultima ora

Oligarhul Vlad Plahotniuc, cercetat penal în Rusia pentru ”crime deosebit de grave”

Oligarhul Vlad Plahotniuc, cercetat penal în Rusia pentru ”crime deosebit de grave”
International
Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc este cercetat penal în Rusia . Liderul PDM a fost învinuit de omor , în lipsă, de Comitetul de anchetă al Federației Ruse, informează tv8.md . Potrivit presei de la Moscova, faptele nu ar fi fost comise pe teritoriul Rusiei. 

Surse din cadrul anchetei precizează că Plahotniuc ar fi omor ul a cel puțin două persoane cu o deosebită cruzime, recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate din motive politice, ideologice, rasiale, urii naționale.

De asemenea, la Judecătoria Basmanîi a fost depusă cerere de arest preventiv a oligarhului moldovean. 

Purtătorul de cuvânt al partidului condus de Plahotniuc a catalogat totul drept o farsă și a susținut că este vorba despre o încercare de a intimida vectorul politic din Republica Moldova. 

„Nu cunoaștem în principiu nimic despre astfel de informații. Cel mai probabil este una din nenumăratele atacuri care au loc în ultima perioada la adresa președintelui PDM. Așa cum se observă, aceste atacuri vin și inclusiv de la Moscova și au legătură directă cu activitatea sa politică. Nu este prima dată când sunt intentate dosare împotriva oficialilor de la Chișinău și este o încercare de a intimida vectorul politic de la Chișinău”, a declarat Vitalie Gamurari pentru TV8.  Rosbalt notează că numele lui Plahotniuc este menționat în legătură cu atentatul asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov, comis în 2012 la Londra. 

Vitalie Proca, cel care a fost angajat să îl împuște pe Gorbunțov, a declarat recent că Vlad Plahotniuc este cel care a comandat moartea omului de afaceri. 

Pe de altă parte, însă Gorbunțov susție că în spatele acestui plan nu s-ar fi aflat Vald Plahotniuc, ci Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus