Stiri de ultima ora

Oficialii rusi, testati psihologic pentru coruptie?

Oficialii rusi, testati psihologic pentru coruptie?
International
Oficialii statului rus ar putea fi fortati sa se supuna testelor psihologice care sa determine daca pot fi corupti sau nu, a declarat un oficial din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Testele psihologice au ca scop combaterea coruptiei si fac parte dintr-un program federal propus de minister pentru dezvoltarea serviciului functionarilor publici in perioada 2015-2018, a spus Dmitri Basnak, sef al departamentului de dezvoltare a serviciului de stat, scrie Itar tass .

Testele ar putea avea forma unui interviu ce utilizeaza mijloacele evaluarii psihologice si ar putea fi introduse pana in 15 iunie 2015, desi programul nu a fost aprobat inca.

"Mai intai, o analiza a rezultatelor va permite expunerea inclinatiilor sau aptitudinilor pentru coruptie ale viitorilor sau actualilor functionari publici. Intrebarile potrivite intr-un astfel de interviu garanteaza 90% din rezultat", crede Basnak.

"In al doilea rand, o cariera viitoare bazata pe cunostinte, capacitati profesionale si calitati personale are o semnificatie motivanta importanta si este o restrictie suplimentara in comportamentul unui functionar public", a mai spus Basnak.

Statisticile arata ca anul trecut, in Rusia , au fost lansate peste 28.000 de cazuri anti-coruptie, in crestere de la 18.000 in 2012. pagubele produse de coruptie in 2013 se ridica la 266 de milioane de dolari.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus