Stiri de ultima ora

O navă de recunoaştere a Marinei Regale Britanice a ajuns în portul Odesa din Marea Neagră

O navă de recunoaştere
a Marinei Regale Britanice a ajuns în portul Odesa din Marea Neagră
International
Nava HMS Echo a intrat în apele Mării Negre luna trecută, pentru a participa în manevre privind libertatea de navigaţie, potrivit autorităţilor britanice. În aprilie, NATO  a desfăşurat mai multe exerciţii de antrenament în regiune, în ciuda avertismentelor venite de la ruşi, care au transmis că activităţile din zonă ale alianţei sporesc riscurile pentru securitate.

Nava de recunoaştere HMS Echo (H87) a Marine Regale Britanice, a ajuns la Odesa, în Marea Neagră, potrivit agenţiei ucrainene de ştiri Unian. Vasul va sta aici trei zile. Este de aşteptat ca exerciţii comune cu Marina Ucraineană să aibă loc în Marea Neagră.

Nava, echipată cu două tunuri Oerlikon 20 mm şi trei mini-mitraliere, poate furniza informaţii adaptate aproape în timp real legate de mediul înconjurător.

Înainte să pornească spre Odesa, nava ar fi mers şi în portul Constanţa şi în oraşul georgian de la Marea Neagră Batumi. HMS Echo, care va părăsi regiunea pe 10 mai, a intrat în apele Mării Negre pe 20 aprilie. Potrivit autorităţilor britanice, vasul a fost trimis în regiune pentru a participa într-o manevră privind libertatea de navigaţie.

În aprilie, ţările NATO au desfăşurat exerciţii militare în Marea Neagră. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Alexander Gruşko, a avertizat că activităţile din ce în ce mai dese ale NATO în zonă sporesc riscurile pentru securitatea din regiune, Marina rusă organizând propriul său exerciţiu drept răspuns.

Se pare că nava de recunoaştere HMS Echo a fost primul vas de război al alianţei care a ajuns în Marea Neagră în decembrie 2018, imediat după incidentul din Strâmtoarea Kerci.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus