Stiri de ultima ora

O închisoare a fost distrusă prin bombardament aerian, cu tot cu deţinuţii din ea

O închisoare a fost distrusă prin bombardament aerian, cu tot cu deţinuţii din ea
International
Zeci de persoane au murit în urma unui raid aerian efectuat asupra unui centru de detenţie pentru refugiaţi şi migranţi din capitala Libiei, Tripoli, relatează Al Jazeera .

Potrivit ONU, raidul aerian ar fi avut loc în timpul dimineţii de miercuri şi ar fi dus la moartea a cel puţin 44 de persoane şi la rănirea altor 130.

Centrul se afla lângă o tabăra militară şi găzduia aproximativ 600 de persoane, însă în secţiunea lovită se aflau aproximativ 150 de bărbaţi din Sudan, Eritrea sau Somalia.

Libia fiind una dintre principalele coridoare de tranzit pentru migranţii africani din Sudan, Eritrea sau Somalia care vor să ajungă în Europa.

Responsabilitatea atacului a fost pusă pe seama generalului Khalifa Haftar, liderul aşa-numitei Armate Naţionale Libiene (ANL), care încearcă de peste trei luni să ocupe capitala Tripoli.

"Această crimă a venit după declaraţiile lui Muhammad al-Manfour, comandatului forţelor aeriene ale lui Khalifa Haftar, prin urmare el este cel care poartă responsabilitatea morală şi legală", a precizat ministrul de Interne libian, Fathi Bashagha.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus