Stiri de ultima ora

Noul ministru de Interne al Italiei anunţă un recensământ asupra romilor, luând în considerare expulzarea celor din alte ţări

Noul ministru de Interne al Italiei anunţă un recensământ asupra romilor, luând în considerare expulzarea celor din alte ţări
International
Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi noul ministru de Interne al Italiei, a anunţat că ia în calcul desfăşurarea unui recensământ asupra romilor aflaţi în ţara sa. Romii din alte ţări riscă să fie expulzaţi.

După închiderea porturilor în faţa imigranţilor, Salvini a intrat într-o nouă polemică. Liderul partidului de extremă dreapta Liga, aflată la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele, antisistem, a anunţat desfăşurarea unui recensământ asupra romilor din teritoriul italian.

Intervenind la postul local de televiziune Telelombardia, el a spus că ministerul său pregăteşte un dosar „privind situaţia romilor din întreaga Italie pentru a vedea cine, cum şi câţi sunt“.

Şi-a exprimat, totodată, regretul că nu-i poate expulza pe romii italieni, dar nu a exclus această măsură în cazul celor din alte ţări.

Acest proiect de recensământ a stârnit critici în rândurile opoziţiei şi o reacţie prudentă din partea comunităţii de romi din Italia.

„Salvini îşi continuă campania electorală cu declaraţii din ce în ce mai aberante“, a apreciat Simona Malpezzi, o senatoare din partea Partidului Democrat, de centru-stânga.

În opinia ei, un astfel de recensământ este „doar o ultimă izbucnire a unui parfum vag de fascism“.

„Iniţial, atacurile împotriva imigranţilor şi acum cele contra romilor“, a reacţionat la rândul său liderul grupului partidului de stânga Liberi şi Egali (LeU) din Camera Deputaţilor, Federico Fornaro.

El l-a acuzat pe Salvini că nu face decât să instrumenteze ura şi să creeze un inamic.

Articole similare :
comments powered by Disqus