Stiri de ultima ora

Noua președintă a Slovaciei, invitată în Germania alături de alți trei lideri est-europeni

Noua președintă a Slovaciei, invitată în Germania alături de alți trei lideri est-europeni
International
Președintele Frank-Walter Steinmeier i-a invitat pe omologii săi din Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria la marcarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului  Foto: Gulivery/Getty Images

Contribuţia slovacilor la căderea Zidului Berlinului în 1989 nu a fost uitată, a scris Steinmeier în scrisoarea de felicitare adresată recent alesei preşedinte a Slovaciei Zuzana Caputova, conform unui comunicat al Preşedinţiei germane. Scrisori de invitaţie similiare au fost transmise şi şefilor de stat din Polonia, Cehia şi Ungaria. Pentru marcarea a 30 de ani de la căderea Zidului sunt prevăzute peste 100 de evenimente în capitala Germaniei, în perioada 4-10 noiembrie 2019.

Evenimentele de pe 9 noiembrie 1989 vor fi rememorate la Poarta Branderburg, piaţa Alexanderplatz, la sediul fostei poliţii secrete Stasi şi în alte patru puncte de reper ale Berlinului, pe un „Traseu al Revoluţiei” cu instalaţii de lumini şi sunet, imagini şi expoziţii, potrivit organizatorilor. Organizatorul evenimentelor, compania de stat Kulturprojekte GmbH, intenţionează ca ziua aniversară să fie un „festival al libertăţii”, şapte scene pentru concerte urmând să fie amplasate în oraş. Un concert mare este prevăzut să aibă loc la Poarta Brandenburg. 
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus