Stiri - Editia din date de 10-08-2018

Arhiva stiri din data de:
10-08-2018 Stiri de ultima ora din

Nava umanitară Aquarius, revenită în largul Libiei, a salvat 25 de migranţi

International
Nava umanitară Aquarius, aflată în centrul unei furtuni diplomatice în luna iunie, a salvat vineri dimineaţă 25 de migranţi în largul Libiei, relansând dezbaterea privind portul în care îi va debarca, transmite AFP.

Actualizat: 10.08.2018 - 18:21

Cei 25 de migranţi - 19 bărbaţi şi şase femei - se aflau într-o mică barcă din lemn, în apele internaţionale, la 26 de mile marine de coastele libiene, au precizat organizaţiile SOS Méditerranée şi Medici fără frontiere (MSF), care au închiriat nava umanitară.

Am informat despre aceasta toate autorităţile vizate , au menţionat cele două ONG-uri.

Migranţii sunt obosiţi şi unii prezintă semne de deshidratare, dar niciunul nu pare să prezinte vreo urgenţă medicală, a declarat un responsabil al MSF, aflat la bord.

În noaptea de 9 spre 10 iunie, Aquarius a recuperat 630 de migranţi din largul Libiei, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind transferaţi pe nave militare la cererea pazei de coastă italiene.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta) intrat în funcţie cu zece zile mai devreme, a refuzat însă să permită debarcarea lor în Italia. După ce Malta şi Franţa au reacţionat similar, odiseea navei Aquarius s-a încheiat pe 17 iunie, când a acostat în portul spaniol Valencia.

De atunci, alţi migranţi recuperaţi din largul Libiei de nave umanitare, militare sau comerciale au fost debarcaţi în Spania, Malta, Tunisia, dar şi în Italia, cel mai adesea după lungi zile de discuţii şi de aşteptare.

Joi, 87 de migranţi au sosit în Spania la bordul navei Open Arms, aparţinând unei asociaţii umanitare spaniole, după ce fuseseră salvaţi în urmă cu săptămână în largul Libiei.

După debarcarea migranţilor la Valencia, Aquarius a făcut o escală tehnică de o lună la Marsilia, unde capacităţile sale de primire au fost îmbunătăţite pentru a putea face faţă mai mult de 48 de ore cu migranţi la bord.Articole similare :
12
iun.
organizatiile umanitare protesteaza fata de decizia italiei de a trimite nava cu migranti in spania
International
Organizaţiile umanitare protestează faţă de decizia Italiei de a trimite nava cu migranţi în Spania Italia plănuieşte să transfere imigranţii de pe nava Aquarius pe alte nave pentru a i trimite...

17
iun.
peste 500 de migranti vor debarca in italia 41 salvati de americani
International
Garda de coastă italiană a anunţat că una dintre navele sale a preluat peste 500 de migranţi salvaţi în Mediterana, între care şi 41 de migranţi salvaţi în urmă cu...

17
iun.
spania incepe sa preia migrantii de pe nava aquarius refuzata de italieni acestia vor fi apoi relocati in franta
International
Prima ambarcaţiune dintre cele trei care au plecat din Italia, care avea la bord migranţi salvaţi de pe nava Aquarius care nu au fost primiţi de Malta şi Italia, a...

26
sep.
franta va primi 18 migranti de pe aquarius spania si germania cate 15 iar portugalia zece anunta parisul
International
Germania se află, alături de Portugalia, Franţa şi Spania între ţările care au ajuns la un acord în vederea unei „repartizări solidare” a celor 58 de migranţi salvaţi şi care...

18
iun.
scandalos migrantii de pe nava aquarius plimbati intre italia spania si franta ce se va intampla cu acestia video
International
Prima ambarcaţiune dintre cele trei care au plecat din Italia , care avea la bord migranţi salvaţi de pe nava Aquarius care nu au fost primiţi de Malta şi Italia...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluare/reevaluare active Wagner Invest Evaluare/reevaluare active Wagner Invest
Evaluare/reevaluare active
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte