Stiri de ultima ora

Mitt Romney consideră că Donald Trump dă dovadă de lipsă de caracter

Mitt Romney consideră că Donald Trump dă dovadă de lipsă de caracter
International
Mitt Romney, fostul candidat republican la preşedinţie şi viitor senator, l-a criticat aspru pe preşedintele american Donald Trump atât personal cât şi profesional, acuzându-l că a părăsit aliaţii naţiunii şi că îi lipseşte caracterul pentru a conduce o naţiune „divizată”.

Actualizat: 02.01.2019 - 14:51

Într-un articol publicat în Washington Post marţi seara, Romney a afirmat că mandatul lui Trump „a luat-o în jos” în decembrie şi a dat vina pe preşedinte pentru demisiile secretarului Apărării Jim Mattis şi a lui Jjhon Kelly, şeful sfaff-ului de la Casa Albă.

„Numirea unor persoane cu mai puţin experienţă, abandonarea aliaţilor care luptă alături de noi şi afirmaţiile fără nicio bază ale preşedintelui conform cărora America a fost „fraieră” în afacerile internaţionale, toate acest lucruri îi definesc mandatul”, a scris el.

„Per total, conduita sa în ultimii doi ani, în special acţiunile sale din această lună, arată că preşedintele nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor pentru această funcţie”, a precizat Romney.

Romney a lăudat politicile fiscale ale lui Trump, atitudinea faţă de China şi numirea unor judecători conservatori, însă a precizat că acestea sunt politici republicane clasice.

„Un preşedinte ar trebui să ne unească şi să ne inspire. Un preşedinte ar trebui să arate calităţi esenţiale precum onestitate şi integritate şi să ridice discursul naţional cu politeţe şi respect reciproc. Ca naţiune, am fost binecuvântaţi cu preşedinţi care au făcut apel la măreţia spiritului american”, a scris Romney.

„Naţiunea fiind atât de divizată şi nervoasă, calitatea de lider este una indispensabilă unui preşedinte. Iar aici actualul ocupant al funcţiei duce lipsă”, a afirmat el.

Romney a adăugat: „Cuvintele şi acţiunile lui Trump au provocat stupoare în toată lumea”, făcând referire apoi la studii ale Pew Research Center care sugerează că încrederea cetăţenilor din Marea Britanie, Canada, Franţa şi Suedia că Trump „va face ceea ce trebuie” a scăzut de la 84% în 2016 la 16% un an mai târziu.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus