Stiri de ultima ora

Miting de amploare al nationalistilor indieni - se asteapta 150.000 de participanti

Miting de amploare al nationalistilor indieni - se asteapta 150.000 de participanti
International
Zeci de mii de activisti hindusi, imbracati in pantaloni scurti kaki, camasi albe si palarii negre, s-au adunat duminica pentru un miting de amploare organizat in vestul Indiei.

Controversata organizatie nationalista hindusa Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) a anuntat ca aceasta va fi cea mai mare manifestatie pe care a organizat-o vreodata, arata France 24 .

Peste 150.000 de acitvisti, majoritatea barbati, si-au anuntat participarea la mars.

Analistii spun ca influenta RSS nu a fost nicicand mai mare, in contextul in care Narendra Modi, fost membru al gruparii, a devenit premier in 2014.

"Oamenii din RSS vad in Modi un exemplu de ceea ce putem deveni", a declarat Vinayak Deshpande, un participant la marsul de duminica.

RSS, formata in 1925, este cea mai mare organizatie religioasa din India si se estimeaza ca ar avea in jur de cinci milioane de activisti, cunoscuti sub numele de Swayamsevaks.

RSS spune ca se dedica protejarii culturii hinduse din India, dar criticii acuza ca ar fi o organizatie pseudo-fascista si anti-musulmana, implicata de-a lungul vremii in tensiuni religioase.

India stronger than RSS, won t allow intolerance: Irfan Habib https://t.co/NYAdpU4bQm pic.twitter.com/fXM4qakBUi
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus