Stiri de ultima ora

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor susţine aderarea rapidă a României la OCDE

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor susţine aderarea rapidă a României la OCDE
International
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a participat joi, la Forumul economic franco-român de la Paris, organizat de Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, cel mai mare eveniment economic din cadrul Sezonului Cultural Franţa-România, potrivit unui comunicat de presă.

42 afişări

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor susţine aderarea rapidă a României la OCDE

În deschiderea evenimentului, Eugen Teodorovici, împreună cu ministrul francez al finanţelor publice, Bruno Le Maire, au subliniat importanţa consolidării legăturilor economice, ştiinţifice şi culturale dintre cele două ţări, conform comunicatului de presă transmis joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

„Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2,33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul 6 în topul investitorilor străini în România. Investiţiile franceze sunt foarte importante în toate sectoarele economice din România, cu 8.774 de firme cu capital francez, implicate cu precădere în sectoarele auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Prezenţa unora dintre cei mai importanţi investitori francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti”, a precizat Teodorovici.

În cadrul Forumului, ministrul român al Finanţelor a prezentat măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor, prin reducerea poverii fiscale, şi a subliniat importanţa unui dialog cu privire la strategii şi parteneriate în sectoare importante pentru viitorul celor două ţări, potrivit comunicatului de presă citat.

Totodată, în intervenţia sa, Teodorovici a reiterat câteva dintre priorităţile României pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene – Cadrul Financiar Multianual, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, consolidarea Uniunii Bancare, precum şi aspecte legate de modernizarea sistemului de TVA şi taxarea digitală.

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor a afirmat că susţine aderarea rapidă a României la OCDE, element important pentru mediul de business şi a apreciat colaborarea bilaterală foarte bună pentru pregătirea şi derularea mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Articole similare :
comments powered by Disqus