Stiri de ultima ora

Ministrul britanic pentru Brexit forțează obținerea unui acord cu negociatorul-şef al Uniunii Europene

Ministrul britanic pentru Brexit forțează obținerea unui acord cu negociatorul-şef al Uniunii Europene
International
Ministrul pentru Brexit din Marea Britanie, Steve Barclay, va avea joi un prânz de lucru cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat o sursă europeană, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

"Prânzul cu Ministrul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, va avea loc "pentru a vedea dacă există o flexibilitate mai mare din partea Marii Britanii pentru a se ajunge la un acord. Până acum, se pare că nu există", a declarat un diplomat UE.

Statele membre UE vor fi informate vineri cu privire la discuțiile tehnice și evaluarea politică a ceea ce se va întâmpla imediat după Summitul UE din perioada 17-18 octombrie.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus