Stiri de ultima ora

Mesaj cutremurător la comemorarea a 18 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001: Liderul Al Qaida amenință cu noi atacuri teroriste

Mesaj cutremurător la comemorarea a 18 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001: Liderul Al Qaida amenință cu noi atacuri teroriste
International
Acesta adaugă că Israelul şi aliaţii săi "sufocă jihadul" în teritoriile palestiniene.

"Aşa încât, aşa cum ei conspiră şi îşi unesc forţele pretutindeni împotriva noastră, noi trebuie să-i vânăm peste tot, la latitudinea noastră. Fiţi inventivi şi creativi în metodele voastre", propune Zawahiri.

Medicul egiptean devenit liderul Al Qaida în 2011, după asasinarea lui Osama Ben Laden de forţele speciale ale SUA în Pakistan, s-ar ascunde în momentul de faţă tot în această ţară, în zone tribale din apropiere de graniţa cu Afganistanul.

El evocă în înregistrare şi atentatele de acum 18 ani din SUA, soldate cu aproape 3000 de morţi.

"Aş vrea să-i întreb dacă, având în vedere că ei consideră că am omorât oameni nevinovaţi la World Trade Center - ceea ce oricum este o prezumţie falsă -, cei ucişi la Pentagon au fost la fel de nevinovaţi?" - comentează liderul Al Qaida.

Acesta îi îndeamnă în fine pe jihadişti să atace forţele occidentale peste tot în lume, în principal în lumea musulmană. "Atacaţi-i ca represalii pentru crimele lor din Palestina şi pentru sprijinul lor pentru Israel", adaugă Zawahiri.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus