Stiri de ultima ora

Merkel, anunt important dupa intalnirea cu Petro Porosenko: Are legatura cu Crimeea

Merkel, anunt important dupa intalnirea cu Petro Porosenko: Are legatura cu Crimeea
International
Un obiectiv important al Germaniei ramane reatasarea regiunii Crimeea la Ucraina , a declarat, luni, cancelarul german Angela Merkel , dupa intrevederea pe care a avut-o cu presedintele ucrainean Petro Porosenko .

"Anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia in martie 2014 a fost o incalcare grava a reglementarilor internationale, periclitand ordinea pacifista a Europei", a declarat Merkel, potrivit The New York Times.

"Este important ca, in pofida acestei situatii, sa lucram pentru gasirea unei solutii politice si sa nu incetam eforturile pana cand nu va fi restabilita integritatea teritoriala a Ucrainei, cu includerea Crimeei", a adaugat Merkel.

Daca va fi necesar, Uniunea Europeana este pregatita sa impuna noi sanctiuni Rusiei. "Nu vrem noi sanctiuni. Dar, daca nu va fi o alta cale, va trebui sa le aplicam", a atras atentia cancelarul german.

La randul sau, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a cerut aplicarea de noi sanctiuni Rusiei daca armistitiul din Ucraina, in vigoare din 15 februarie, nu va fi respectat.

"Sper ca, in cazul in care armistitiul nu va fi respectat, liderii europeni vor atrage atentia ca sanctiunile contra Rusiei ar putea fi intensificate", a spus Porosenko.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, dupa inlaturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici . Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014 in regiunile Donetk si Lugansk, s-a soldat pana acum cu peste 6.000 de morti.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus