Stiri de ultima ora

Membrii trupei Rammstein, criticați pentru un videoclip în care apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist

Membrii trupei Rammstein, criticați pentru un videoclip în care apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist
International
„Dacă acest lucru nu ar trebui să servească altui scop decât pentru a promova vânzările noului album (al trupei Rammstein, n.r.), aş crede că este vorba despre o utilizare de prost gust a libertăţii artistice”, a adăugat el.

Solistul trupei, Till Lindeman, are o dâră de sânge pe obraz, ce provine de la o plagă în zona ochiului drept. Unul dintre chitariştii formaţiei germane poartă "steaua galbenă" (etichetă aplicată pe hainele evreilor din zonele cucerite de nazişti, n.r.) pe haină.

„Holocaustul nu trebuie să fie utilizat în scopuri publicitare”, a declarat unul dintre liderii Partidului Liberal Democrat (FDP), Alexander Graf Lambsdorff.

Înfiinţat în 1994 de muzicieni originari din fosta Republică Democrată Germană, Rammstein - al cărui nume reprezintă o trimitere la o catastrofă aeriană petrecută în baza aeriană din oraşul omonim în 1988 - este unul dintre cele mai cunoscute grupuri rock germane pe plan mondial. Cele şase albume de studio lansate până în prezent de trupa Rammstein s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Formaţia germană este renumită pentru reprezentaţiile sale spectaculoase de pe scenă, dublate de ample efecte pirotehnice, dar şi pentru predilecţia sa faţă de arta provocării, care i-a adus deja mai multe acuzaţii de apropiere de ideologia nazistă. Membrii trupei au respins însă întotdeauna cu fermitate astfel de acuzaţii.

Într-un interviu acordat în 2006 revistei Playboy, Till Lindeman a declarat că grupul nu va mai repeta acea experienţă. "Pentru că m-am săturat de acuzaţii potrivit cărora noi am fi un grup al dreptei dure", a precizat muzicianul german.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus