Stiri de ultima ora

Mareşalul libian Khalifa Haftar în turneu de urecheală prin Europa: Joi omul forte al Libiei şi-a primit criticile în Italia şi apoi în Franţa

Mareşalul libian Khalifa Haftar în turneu de  urecheală  prin Europa: Joi  omul forte  al Libiei şi-a primit criticile în Italia şi apoi în Franţa
International
A fost o întâlnire destul de lungă, un schimb lung de informaţii. I-am făcut cunoscută poziţia guvernului. Vrem o încetare a focului şi considerăm calea diplomatică drept unica soluţie , a declarat Conte presei în marja unei alte întâlniri la mijlocul zilei.

Nimic nu s-a aflat înainte de trecerea lui Haftar prin Italia. Potrivit media italiene, Haftar urma să meargă apoi la Paris.

Marţi, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să se întâlnească cu Haftar.

Giuseppe Conte a declarat la rândul său săptămâna trecută că doreşte să se întâlnească cu responsabilul libian, după ce l-a primit pe premierul guvernului libian de uniune naţională (GNA), Fayez al-Sarraj, pe 7 mai la Roma.

După mai bine de o lună de ofensivă, fără rezultate, a trupelor mareşalului Haftar pentru a cuceri Tripoli, situaţia din Libia pare să fie în impas, atât din punct de vedere militar, cât şi din punct de vedere politic.

Uniunea Europeană a condamnat luni ofensiva forţelor mareşalului Haftar, considerând-o drept o ameninţare pentru securitatea internaţională, şi a făcut apel la o încetare imediată a focului în Libia.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus