Stiri - Editia din date de 10-01-2019

Arhiva stiri din data de:
10-01-2019 Stiri de ultima ora din

Marea Neagră fierbe. Jocuri de război rusești și americano-române în paralel

International
Manevre militare ale Rusiei au loc în Marea Neagră, într-o perioadă tensionată, la puțin timp după incidentul naval cu Ucraina și în timp ce zona este vizitată de nava americană de desant USS Fort McHenry, care derulează la rândul ei exerciții împreună cu Fregata românească „Regele Ferdinand”.

În cadrul unor aplicaţii care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităţilor de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, disclocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convenţional , menţionează comunicatul.

Baterii de S-400 Triumf - cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km - au simulat acţiuni de detectare şi urmărire a ţintelor unui inamic imaginar şi au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor , conform aceluiaşi text.

În timpul acestor exerciţii, sistemele S-400 au beneficiat de protecţia unor baterii de tunuri antiaeriene Panţîr-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete.

Lansările de rachete au avut loc pe coasta rusă a Mării Negre, a precizat serviciul de presă citat. La aceste exerciţii au participat peste 30 de echipamente şi tehnică militară, precum şi circa 100 de militari.

Sistemul S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Rusia a anunţat anterior că a desfăşurat patru batalioane de rachete mobile sol-aer S-400 în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Aceste noi exerciţii intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval de la sfârşitul lunii noiembrie când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate cu forţa, iar echipajele lor capturate, în apropiere de strâmtoarea Kerci de către gărzile de coastă ruse sub pretextul că ar fi încălcat apele teritoriale ruse.

În acest context, Ministerul Apărării rus a indicat luni că nava de patrulare Pâtlivîi din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră monitorizează cu atenţie toate acţiunile navei de desant americane USS Fort McHenry, care a intrat la 6 ianuarie în Marea Neagră.

Forţele Navale Române au transmis, luni, că nava americană de desant „USS Fort McHenry” va staţiona timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”, iar pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanţilor navei SUA.

În plus, un detaşament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfăşura o vizită de documentare la bordul navei americane, potrivit sursei citate.

„După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort McHenry” şi Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activităţi de instruire comune, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre”, se mai arată în comunicatul transmis de Forţele Navale Române.Articole similare :
07
ian.
cat timp va sta la constanta si ce va face acolo uss fort mchenry nava americana care ii incomodeaza pe rusi
Actualitate
Nava americană de desant „USS Fort McHenry”, care a sosit, luni, în portul Constanţa, şi ale cărei activităţi sunt monitorizate de flota rusă a Mării Negre, va staţiona timp de...

07
ian.
rusia ia la tinta romania moscova anunta ca monitorizeaza o nava de razboi care a ajuns la constanta
International
Flota rusă a Mării Negre urmăreşte activităţile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanţa, a anunţat luni după amiază Ministerul rus al Apărării. Nava americană se...

07
ian.
ultima ora marea neagra fierbe rusii au scos navele de razboi totul a inceput la constanta
Economic
Prezența unei nave ameeericane în portul Constanța a stârnit îngrijorarea Rusiei, care a luat deja măsuri de protecție. Evenimentele tensionate din Marea Neagră și nu numai devin din ce în...

10
ian.
video manevre militare ruse la marea neagra sistemul s 400 pus sa respinga un atac masiv cu rachete
International
Sisteme de rachete sol aer S 400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Rusia joi, pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunţat...

07
ian.
constanta nava americana de desant uss fort mchenry face o escala in portul maritim
Actualitate
Nava de desant USS Fort McHenry, din structura forţelor navale ale SUA, cu indicativ de bordaj LSD 43, a sosit luni dimineaţa în Portul Constanţa, unde va face o...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte