Stiri de ultima ora

Marea Britanie: Legea Retragerii din UE va fi dezbătută începând din 4 decembrie

Marea Britanie: Legea Retragerii din UE va fi dezbătută începând din 4 decembrie
International
Legea Retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) va fi dezbătută începând din 4 decembrie, a anunţat astăzi Camera Comunelor, conform Reuters.

Dezbaterile asupra acestei legi se vor întinde pe patru zile, a precizat camera inferioară a Parlamentului britanic.

Contestată de opoziţie, Legea Retragerii din UE vizează ruperea legăturilor politice, financiare şi legale între cele două părţi, precum şi transpunerea mai multor legi şi norme europene în legislaţia britanică.

Ieşirea Marii Britanii din UE este preconizată la sfârşitul lui martie 2019, când România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

În aceeaşi zi, 4 decembrie, premierul britanic Theresa May se va întâlni la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker şi negociatorul-şef UE pentru Brexit Michel Barnier.

„Suntem în discuţii intense cu Marea Britanie pentru a încheia prima fază a negocierilor pe marginea unor subiecte precum drepturile cetăţenilor, problema Irlandei, factura care va trebui plătită“, a spus Juncker astăzi în timpul unei vizite oficiale în Elveţia.

„Ce a fost mai rău se află în urmă deja, dar nu s-au înregistrat progrese suficiente pentru a intra în faza a doua a negocierilor. Vom vedea acest lucru în următoarele câteva zile“, a spus şeful CE, citat de Reuters.

Negociatorii UE vor ca omologii lor britanici să vină cu noi oferte pentru deblocarea procesului de negocieri.

Articole similare :
comments powered by Disqus