Stiri de ultima ora

MAE, avertisment pentru românii din Croaţia: Coduri roşu, portocaliu şi galben de precipitaţii şi intensificări ale vântului

MAE, avertisment pentru românii din Croaţia: Coduri roşu, portocaliu şi galben de precipitaţii şi intensificări ale vântului
International
Ministerul Afacerilor Externe ( MAE ) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 2 decembrie 2019, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi, cu intensificări ale vântului şi precipitaţii intense. Vântul va sufla cu peste 150 de kilometri la oră, anunță news.ro.

Potrivit MAE, autorităţile locale au emis, pentru următoarele două zile, un cod roşu de vânt, care va atinge o viteză de până la 150 km/h, pentru canalul Velebit, un cod portocaliu de vânt puternic şi precipitaţii intense pentru Regiunile Rijeka, vestul Istriei, golfurile Kvarner şi Kvarnerić şi Dalmaţia şi un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Gospić, Knin, Split şi Dubrovnik.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor să circule cu prudenţă, având în vedere vizibilitatea redusă şi un carosabil umed.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus