Stiri de ultima ora

Macron o susţine pe Merkel în cazul în care cancelarul german candidează la succesiunea lui Juncker la preşedinţia Comisiei Europene

Macron o susţine pe Merkel în cazul în care cancelarul german candidează la succesiunea lui Juncker la preşedinţia Comisiei Europene
International
Emmanuel Macron ar putea să o susţină pe Angela Merkel pentru funcţia de şef al Comisiei Europene. FOTO EPA EFE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că o va susţine pe Angela Merkel, în cazul în care cancelarul german va candida la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene (CE), relatează Reuters.

„Europa are nevoie de feţe, de persoane puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală şi competenţele să ocupe posturi care sunt ale lor”, a declarat şeful statului francez într-un interviu acordat marţi Tadioteleviziunii elveţiene (RTS), în marja unei vizite la Geneva, cu ocazia marcării unui secol de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

Întrebat despre intenţiile şefei Guvernului german, Macron a răspuns că ”nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel, faţă de care resimt multă prietenie. Dacă va vrea (să devină preşedinta CE), eu o voi susţine”.

”Bineînţeles, pentru că eu cred că este nevoie de cineva puternic”, a subliniat el.

”Cred că Europa are nevoie de feţe noi şi de feţe puternice, aşadar este nevoie de personalităţi care să poată încarna” aceste nevoi, a adăugat Macron.

Negocieri cu privire la posturi-cheie în Uniunea Europeană (UE) - de preşedinţi ai CE, Consiliului European şi Băncii Centrale Europene (BCE) şi de Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă - au început la 28 mai, în urma alegerilor europene.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus