Stiri - Editia din date de 08-11-2016

Arhiva stiri din data de:
08-11-2016 Stiri de ultima ora din

LIVE Americanii au inceput sa voteze: Prima victorie pentru Clinton

International
Americanii au inceput deja sa voteze pentru alegerea presedintelui dintre democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump. Primii care au introdus voturile in urne sunt locuitorii din Dixville Notch, din New Hampshire.

Ziare.com va prezinta LIVE TEXT alegerile din SUA:

08.05: Locuitorii din Dixville Notch, din New Hampshire, au votat deja. Conform traditiei, cei cu drept de vot s-au strans in fata sectiei de votare la miezul noptii. Presa straina scrie ca deja Hillary Clinton a obtinut o prima mica victorie, rezultatele fiind anuntate in decurs de cateva minute de la vot.

Anul acesta au fost inregistrate opt persoane sa voteze, cu una mai multe decat de obicei. O persoana s-a inregistrat cu numai cateva minute inainte de deschiderea urnelor.

In total, circa 225 de milioane de americani sunt asteptati la vot.

Va fi declarat invingator candidatul care va aduna cele mai multe voturi electorale din totalul de 538, adica cel putin 270.

Fiecare stat din SUA, 50 in total, este reprezentat de un numar de electori stabilit in functie de populatie. De exemplu, cel mai mare stat ca populatie din SUA este California care are alocat un numar de 55 de voturi electorale (55 de electori), iar Alaska, statul federal cu cea mai mica populatie, are doar 3 voturi electorale (3 electori).

Din acest motiv, unele state sunt mai importante pentru candidati in campania electorala si in ziua votului decat altele. Exista state considerate decisive, asa cum e Florida.

In fiecare stat federal se numara toate voturile valabil exprimate, iar candidatul castigator primeste toate voturile electorale din acel stat.

Citeste .

In cazul in care va fi egalitate, 269 la 269, presedintele va fi numit in urma unui vot in Congres (Camera Deputatilor din SUA). In aceasta situatie, Trump ar putea fi noul presedinte al SUA pentru ca Partidul Republican are majoritatea in acest for legislativ.Articole similare :
09
nov.
live sua isi aleg presedintele au aparut primele rezultate partiale trump conduce
International
Americanii decid astazi cine va fi cel de al 45 lea presedintele al SUA democrata Hillary Clinton sau republicanul Donald Trump . Sectiile de vot s au deschis la ora 13.00, ora...

04
nov.
alegerile din sua explicate la ce sa fim atenti in noaptea in care americanii isi aleg presedintele
International
In noapte de marti spre miercuri, o buna parte a lumii va fi cu ochii pe SUA unde au loc alegerile pentru functia de sef al statului. Hillary Clinton ,...

08
nov.
hillary clinton castigatoare in oraselul care a dat startul votului
International
Dixville Notch, o aşezare cu numai 12 locuitori din statul New Hampshire, este orășelul care, conform tradiției, dă startul votului la alegerile prezidenţiale americane.  The first in person voting takes place...

08
nov.
alegeri in sua hillary clinton a castigat alegerile in prima localitate americana
Economic
Şapte alegători din Dixville Notch, localitate situată la frontiera nord estică a SUA în Munţii Appalachi, au lansat simbolic alegerile prezidenţiale, votând în cursul nopţii de luni spre marţi, potrivit AFP....

08
nov.
alegeri sua 2016 clinton a castigat alegerile in prima localitate care a votat in statele unite
International
Hillary Clinton a câştigat marţi în prima localitate care a votat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Dixville Notch, din New Hampshire. Clinton a obţinut patru voturi, iar Donald Trump...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte