Stiri de ultima ora

Lituania va interzice intrarea pe teritoriul său a negaţionistului britanic David Irving

Lituania va interzice intrarea pe teritoriul său a negaţionistului britanic David Irving
International
Ministrul a precizat că îi va cere Departamentului pentru migraţie să-l înscrie pe David Irving oficial pe lista sa neagră a persoanelor non-grata în Lituania.

Britanicul, care a fost închis în Austria în 2006 pentru că a negat Holocaustul, şi-a făcut publică intenţia de a se deplasa în Polonia anul acesta.

Ministrul polonez al afacerilor externe, Jacek Czaputowicz, a declarat în martie că de această dată Irving "nu va fi acceptat în Polonia" unde negaţionismul este de asemenea interzis. "Aceasta va fi o decizie a guvernului nostru, noi am luat deja măsuri în acest dosar", a declarat Czaputowicz, citat de PAP.

Irving este autorul cărţii "Războiul lui Hitler", în care încearcă să minimizeze atrocităţile naziste şi responsabilitatea lui Hitler.

În virtutea legislaţiei lituaniene, oricine este recunoscut ca fiind vinovat pentru că a negat sau "banalizat grav" Holocaustul riscă o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, comunitatea evreiască din Lituania număra circa 200.000 de persoane. Dintre acestea, mai mult de 90% au murit între 1941 şi 1944 în timpul Holocaustului, de mâinile naziştilor şi colaboratorilor locali ai acestora.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus