Stiri de ultima ora

Liderul Partidului Laburist îi cere Theresei May să renunțe la limitările privind Brexitul

Liderul Partidului Laburist îi cere Theresei May să renunțe la limitările privind Brexitul
International
Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că prim-ministrul Theresa May trebuie să renunțe la limitările de care dă dovadă în negocierile privind Brexit, dacă dorește ca Acordul să primească aprobarea Parlamentului, relatează Reuters, informează Mediafax.

„Discuțiile pe care le-am avut cu Guvernul au fost dificile. Vom mai avea și alte întâlniri. Sincer, Guvernul trebuie să renunțe la limitări”, a declarat liderul partidului de opoziție, Jeremy Corbyn.

De asemenea, Jeremy Corbyn a transmis că prim-ministrul Theresa May nu a făcut momentan nicio ofertă demnă de luat în considerare Partidului Laburist.

„Până acum, în cadrul discuțiilor, nu a existat nicio ofertă importantă, iar limitările sunt tot acolo. Este dificil să negociezi cu un Guvern care se dezintegrează, ai cărui miniștrii se gândesc mai mult la succesiune decât la un Acord”, a declarat Corbyn.

„Este în interesul țării să rezolvăm cumva această problemă, dar nu putem accepta Acordul Guvernului sau scenariul dezastruos al unui Brexit fără acord”, a menționat liderul Partidului Laburist.

Guvernul Marii Britanii lucrează cu opoziția, reprezentată de Partidul Laburist, pentru a adopta un Acord Brexit care să fie ulterior aprobat de Parlamentul britanic, a declarat miercuri prim-ministrul Theresa May. De asemenea, prim-ministrul britanic a transmis că amânarea ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar nu este o consecință a conducerii sale.

Theresa May își va respecta promisiunea făcută, de a demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al premierului.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus