Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul saudit de Externe, la Cotroceni: Președintele a acceptat invitația de a vizita Arabia Saudită

Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul saudit de Externe, la Cotroceni: Președintele a acceptat invitația de a vizita Arabia Saudită
International
Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul saudit de Externe, la Cotroceni: Președintele a acceptat invitația de a vizita Arabia Saudită

Foto: presidency.ro Externe

Președintele Klaus Iohannis , l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, aflat în vizită în România. 

În acest context, șeful statului a vorbit despre potențialul important de consolidare a relațiilor dintre cele două țări, atât la nivel politic, cât și economic, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

În același timp, președintele a salutat decizia autorităților din Arabia Saudita de a emite vize turistice inclusiv pentru cetățenii români.

Totodată, președintele Iohannis a acceptat invitația Majestății Sale, Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, de a efectua o vizită la Riad. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Președinției:

Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis a apreciat relațiile bune existente între cele două țări, în contextul în care, în acest an, se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Regatul Arabiei Saudite. Președintele României a subliniat că există un potențial important de consolidare a acestora, atât la nivel politic, cât și economic.

Președintele Klaus Iohannis și Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite au evidențiat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale atât în domeniul economic, cât și în alte domenii de interes reciproc, precum infrastructură, agricultură, IT, energii regenerabile, turism, apărare și securitate.

De asemenea, Președintele României a salutat decizia autorităților de la Riad de a emite vize turistice pentru cetățenii străini, inclusiv pentru cei români.

Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite a transmis felicitări pentru realegerea Președintelui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României și a exprimat apreciere pentru poziția țării noastre în dosare importante de pe agenda internațională, precum Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Siria, Yemen, subliniind similitudinea pozițiilor celor două state cu privire la aceste subiecte.

Ministrul de Stat Adel bin Ahmed Al-Jubeir a reiterat invitația adresată Președintelui României de către Majestatea Sa, Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, de a efectua o vizită la Riad, invitație care a fost acceptată.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus