Stiri de ultima ora

Julian Assange risca 175 de ani de inchisoare in America daca este extradat

Julian Assange risca 175 de ani de inchisoare in America daca este extradat
International
Avocatul pentru drepturile omului din Londra, Jennifer Robinson, a vizitat capitala Australiei, săptămâna trecută pentru a lua masa cu Anthony Albanese și a vorbit cu peste 30 de parlamentari in incercarea de obtine sprijin politic pentru Assange, originar din Townsville, Australia.

Avocata,cere acum publicului australian să-l ajute să fie adus. acasă, aceasta nu a reușit să obțină sprijinul politic la Canberra săptămâna trecută.

Luna trecută, Assange, în vârstă de 48 de ani, a renuntat la apelul împotriva mandatului său de închisoare de 50 de săptămâni din Marea Britanie pentru că a incălcat cauțiunea atunci când a solicitat azil în ambasada Ecuadorului.

Assange a intrat în ambasada Ecuador din Londra pe 19 iunie 2012, pentru a evita extrădarea în Suedia, unde a fost solicitat în legătură cu acuzații de agresiune sexuală, retrase intre timp de procurorii suedezi.

A petrecut aproape șapte ani în interiorul ambasadei până când a fost târât de poliție în aprilie.

Conform spuselor avocatei sale, Jennifer Robinson, Assange se confruntă cu o pedeapsă de 175 de ani de închisoare în SUA dacă este condamnat pentru toate acuzațiile împotriva sa.

Robinson a spus că situația lui Assange ar trebui să fie o preocupare pentru toți australienii" un editor, care a câștigat un Walkley, se confruntă acum cu 175 de ani de închisoare - aceasta este o îngrijorare gravă din perspectiva discursului liber”, a spus ea pentru The New Daily.

Jurnalistul britanic John Pilger, care l-a vizitat in inchisoarea Belmarsh, a postat pe contul sau de twitter ingrijorarile despre situatia lui Assange : "Nu uitați de Julian #Assange. Sau îl veti pierde.L-am văzut în închisoarea din Belmarsh și starea sa de sănătate s-a deteriorat. Tratat mai rău decât un criminal, el este izolat, "medicat" și i se refuza instrumentele necesare pentru a combate acuzațiile false din cererea de extradare americana. Acum mă tem pentru el. Nu uitati de el."
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus