Stiri de ultima ora

Julian Assange ar fi transformat ambasada Ecuadorului într-un centru de comandă pentru a se implica în alegerile din SUA

Julian Assange ar fi transformat ambasada Ecuadorului într-un centru de comandă pentru a se implica în alegerile din SUA
International
Julian Assange ar fi transformat ambasada Ecuadorului din Londra într-un centru de comandă pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2016, potrivit unor documente obținute de CNN .

Fondatorul WikiLeaks ar fi orchestrat dezvăluiri care au zdruncinat campania prezidențială americană, cu ajutorul unor agenți și hackeri ruși, care l-au vizitat la ambasadă și i-au adus computere puternice și alte dispozitive pentru a facilita transferul de date.

Întâlnirile au avut loc în momente critice și durau câteva ore.

Assange ar fi primit și materiale pe care le-a publicat pe internet. Este vorba despre documente furate de la echipa de campanie a lui Hillary Clinton.

Aceste detallii reies din sutele de rapoarte de supraveghere făcute de o companie privată de securitate din Spania, UC Global. Aceste rapoarte, obținute de CNN, urmăresc mișcările lui Assange și oferă detalii necunoscute până acum asupra celor aproape șapte ani petrecuți în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Un reprezentant al comunității de informații din Ecuador a confirmat autenticitatea rapoartelor de supraveghere.

Acestea întăresc posibilitatea evocată de , în raportul său privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, că documente obținute de hackeri ar fi fost aduse de curieri la Ambasada Ecuadorului, unde se afla Assange. Potrivit lui Mueller, WikiLeaks i-a ajutat pe ruși să manipuleze alegerile din SUA.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus