Stiri de ultima ora

Jens Stoltenberg, tranșant cu Germania: Trebuie să investim mai mult în securitate

Jens Stoltenberg, tranșant cu Germania:  Trebuie să investim mai mult în securitate
International
„Înţeleg că nu este uşor şi că statele preferă să investească în sănătate, educaţie sau infrastructură, însă trebuie să investim mai mult în securitate, dacă lumea va deveni mai nesigură”, a precizat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg , cu referire la situația Germaniei, informează News.ro.

Germania trebuie să continue majorarea bugetului pentru apărare consideră Stoltenberg, după ce un document al guvernului german a arătat că veniturile din taxe vor creşte într-un ritm mai scăzut decât cel aşteptat, scrie Reuters. Germania a început o majorare a bugetului pentru apărare şi trebuie să continue pe acest drum, consideră Stoltenberg, el făcând aceste afirmaţii pentru ziarul Funke.

Guvernul german a asigurat NATO că îşi va respecta angajamentul de a creşte cheltuielile pentru apărare până la 1,5% din PIB până în 2024, conform unei surse din serviciile de securitate germane. Germania a anunţat marţi că va investi în total 110 milioane de euro până în 2021 pentru a-şi îmbunătăţi bazele militare din Lituania. Berlinul coordonează peste 1.200 de soldaţi NATO din 10 ţări, trimişi în Lituania acum doi ani ca parte din eforturile Alianţei de a-şi consolida poziţia faţă de Rusia în Europa de Est după anexarea Crimeei de către Moscova.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus