Stiri de ultima ora

Jean-Claude Juncker: Brexitul este o decizie PROASTĂ. Acordul de Retragere NU va fi renegociat

Jean-Claude Juncker:  Brexitul este o decizie PROASTĂ. Acordul de Retragere NU va fi renegociat
International
Plecarea Marii Britanii din Uniune este o decizie proastă, iar Acordul de Brexit este singura înţelegere posibilă, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, în plenul Parlamentului European, de miercuri.

"În mai puţin de 60 de zile, Regatul Unit este programat să părăsească Uniunea Europeană. Asta este o decizie proastă.

Chiar şi în timp ce Comisia Europeană a apărat interesele Uniunii Europene, spiritul  respectului şi prieteniei a fost prezent la fiecare pas în aceste negocieri. Acordul de retragere (...) este rezultatul acelui lucru. Acordul de Retragere rămâne cea mai bună şi singura înţelegere posibilă."

Preşedintele Comisiei Europene a ţinut să reamintească părţii britanice şi faptul că Uniunea a avertizat în mai multe rânduri faptul că acordul Acordul de Retragere este singura înţelegere posibilă.

"Uniunea Europeană a spus acest lucru în noiembrie. A spus asta în decembrie. A spus asta după primul vot major din Camera Comunelor. Dezbaterile şi Camera Comunelor de ieri (marţi - n.r.) nu schimba acest lucru. Acordul de Retragere nu va fi renegociat."

Cu toate acestea, oficialul european a lăsat o portiţă deschisă discuţiilor cu prim-ministrul britanic.

"Voi continua să fiu în contact apropiat cu prim-ministrul May, pentru care am cel mai mare respect. Şi-i voi asculta opiniile".

În plus, Jean-Claude Juncker a făcut referire directă la problema graniței dintre Irlanda de Nord şi Repulica Irlandeză.

"Ambele părţi au spus, clar şi răspicat, că nu poate avea loc o întoarcere la controalele vamale la graniţa Irlandei. (...) Cred că prim-ministrul britanic a susţinut acest lucru. Dar mai cred şi faptul că avem nevoie de o plasă de siguranță care să ne asigure în faţa acestui risc." 

Nu în ultimul rând, el a spus că Parlamentul Britanic nu ştie exact ce vrea, în ciuda negocierilor care au avut loc şi în ciuda sugestiilor făcute de Uniunea Europeană.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus