Stiri de ultima ora

Italia: Aproape 1.400 de migranți salvați marți în sudul Mediteranei

Italia: Aproape 1.400 de migranți salvați marți în sudul Mediteranei
International
Paza de coastă italiană și nave ale marinei au salvat aproape 1.400 de migranți din bărci marți în sudul Mediteranei, au anunțat oficiali, indicând că numărul a crescut odată cu încălzirea vremii, informează Reuters.

570 au fost salvați de marină și aproximativ 780 de paza de coastă, potrivit anunțurilor pe Twitter ale ambelor ramuri ale armatei.

Tot marți, circa 730 de migranți care au fost salvați în diverse operațiuni în zilele anterioare și transferați într-o navă mai mare au sosit în portul sicilian Pozzallo.

Cei mai mulți dintre migranți sunt din țări africane și se crede că au plecat din Libia, unde domnește haosul.

Oficialii se tem că numărul migranților ce încearcă să ajungă în sudul Italiei pe mare, care a scăzut până acum în acest an, va crește pe măsură ce condițiile de navigație se vor îmbunătăți odată cu încălzirea vremii, notează Reuters.

Peste 1,2 milioane de migranți arabi, africani și asiatici au intrat în Uniunea Europeană de la începutul anului trecut, cei mai mulți dintre ei prin Grecia mai degrabă decât Italia, după o deplasare mult mai scurtă pe mare din Turcia situată în apropiere.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus