Stiri de ultima ora

Interconectarea energetică Republica Moldova-România, pe agenda vizitei premierului Pavel Filip la București

Interconectarea energetică Republica Moldova-România, pe agenda vizitei premierului Pavel Filip la București
International
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va aborda, în cadrul vizitei ce urmează să o efectueze marți la București, o serie de probleme, inclusiv subiecte ce țin de cooperarea energetică între cele două state, a declarat luni ministrul economiei și comerțului de la Chișinău, Octavian Calmâc, citat de moldova.org.

El a precizat că, în primul rând, este vorba de extinderea gazoductului Iași-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova până la Chișinău și de construirea stației de comprimare a gazelor pe teritoriul Ucrainei pentru ca gazoductul să poată fi utilizat la capacitate maximă.

Un alt subiect din domeniul energetic este cel legat de interconexiunea liniilor de înaltă tensiune care va asigura independența energetică a Republicii Moldova, a indicat Octavian Calmâc, menționând că studiile de fezabilitate au fost realizate și că în prezent s-a ajuns la faza de proiectare.

Noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, învestit de parlamentul de la Chișinău la 20 ianuarie, urmează să fie primit marți la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și să aibă o întrevedere cu șeful guvernului român, Dacian Cioloș.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus