Stiri de ultima ora

Intenția lui Netanyahu de a anexa o parte din Cisiordania face valuri - Arabia Saudită și Turcia reacționează

Intenția lui Netanyahu de a anexa o parte din Cisiordania face valuri - Arabia Saudită și Turcia reacționează
International
Arabia Saudită consideră o ”escaladare foarte periculoasă” promisiunea premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate în cazul în care este reales în scrutinul legislativ de la 17 seprembrie, relatează AFP potrivit news.ro.

”Regatul afirmă că această declaraţie este o escaladare foarte periculoasă împotriva poporului palestinian şi reprezintă o încălcare flagrantă a Chartei ONU şi principiilor dreptului internaţional”, a subliniat Curtea Regală marţi seara, citată de agenţia Saudi Press.

Riadul a cerut de asemenea o ”reuniune de urgenţă” a miniştrilor de externe din cele 57 de ţărimembre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

PROMISIUNE ELECTORALĂ ”RASITĂ”

Pe de altă parte, Turcia denunţă drept rasistă promisiunea de campanie a premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Ciisiordaniei ocupate.

”Promisiunea electorală a lui Netanyahu, care lansează tot felul de mesaje agresive şi ilegale înaintea alegerilor, este cea a unui stat rasist şi de apartheid”, a denunţat marţi pe Twitter, în engleză şi turcă, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus