Stiri de ultima ora

Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record

Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record
International
Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat din 2006 până în prezent, scăzând sub 33 de procente. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia.

Încrederea în guvernul condus de Vladimir Putin a scăzut sub 33.4 procente săptămâna trecută pe fundalul unei creşteri economice tot mai insesizabile, a scăderii veniturilor şi a deciziei nepopulare de a creşte vârsta minimă de pensionare.

Nivelul de încredere se afla la 71 de procente în iulie 2015 după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina, arată hotnews.ro .  Un alt sondaj realizat de instituţia independentă Centrul Levada din Moscova arată că 53% dintre respondenţi au dezaprobat guvernul Rusiei în decembrie 2018.

Implicarea Rusiei în războiul fără sfârşit din Siria şi conflictul mocnit cu Ucraina a avut costuri uriaşe în raport cu nivelul de trai al populaţiei.

Din 2014, venitul net a scăzut şi este preconizat că va mai scădea, potrivit Şcolii Superioare de Economie din Moscova.

Politica externă a Rusiei a presupus costuri politice enorme. Aproape cinci ani de sancţiuni din partea SUA şi UE, impuse după anexarea Crimeei, au pus tot mai multe afaceri mari în pericol.

Speranţele de ridicare a sancţiunilor în 2019 au dispărut după ce Rusia a capturat trei nave ucrainiene în noiembrie. Uniunea Europeană a extins sancţiunile care ţintesc sectorul de apărare, energetic şi cel bancar până la mijlocul lui 2019. SUA ia în considerare impunerea mai multor sancţiuni.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus