Stiri de ultima ora

Incident armat la ambasada israeliană din Iordania: o persoană a murit

Incident armat la ambasada israeliană din Iordania: o persoană a murit
International
Autorităţile iordaniene au anunţat că o persoană şi-a pierdut viaţa duminică seara în urma unui incident armat, care a vizat Ambasada Israelului de la Amman, relatează Reuters şi The Independent.

Iniţial, presa internaţională a scris că misiunea diplomatică israeliană este în stare de asediu, după ce mai multe focuri de armă au zguduit clădirea ambasadei din Amman.

Însă autorităţile israeliene nu au confirmat incidentul armat din cauza unui boicot informaţional impus de guvernanţii de la Tel Aviv.

Acest incident armat are loc într-un context extrem de tensionat, după ce comunitatea internaţională şi lumea arabă au condamnat măsurile de securitate suplimentare impuse de autorităţile israeliene pe Esplanada Moscheilor. 

#BREAKING 2 gunmen injured in the attack on the Israeli embassy at Amman the Jordanian capital pic.twitter.com/4Rf25UsSew

— Muntaser Alrefai (@muntaser_buz) July 23, 2017

Autorităţile israeliene au instalat la începutul săptămânii detectoare de metal şi tunicheţi la intrarea în complexul moscheii al-Aqsa, după ce trei atacatori arabo-israelieni au atacat şi împuşcat mortal doi poliţişti israelieni care asigurau securitatea pe Esplanada Moscheilor.

Însă, măsurile dure de securitate şi restricţiile impuse împotriva credincioşilor musulmani au declanşat proteste şi ciocniri violente între tinerii palestinieni şi forţele israeliene din Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Patru palestinieni şi-au pierdut viaţa în ultimele două zile de proteste, iar peste 400 au fost răniţi în Ierusalimul de Est, precum şi în alte locuri din Cisiordania.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni luni pentru a discuta modalităţi de dezamorsare a tensiunilor din jurul Esplanadei Moscheilor.

Autoritatea Naţională Palestiniană a anunţat deja că a rupt toate relaţiile cu liderii de la Tel Aviv din cauza tensiunilor legate de complexul sacru din Ierusalimul de Est.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus