Stiri de ultima ora

Incendiu la catedrala Notre-Dame din Paris: presedintele Frantei, Emmanuel Macron, anuleaza un discurs programat catre natiune

Incendiu la catedrala Notre-Dame din Paris: presedintele Frantei, Emmanuel Macron, anuleaza un discurs programat catre natiune
International
Celebra catedrala Notre-Dame din Paris este, la ora transmiterii stirii, cuprinsa de flacari. Martorii, citati de Reuters au relatat ca se putea vedea fum iesind din acoperisul catedralei, iar flacarile erau vizibile in zona celor doua clopotnite ale catedralei.

Deocamdata nu este cunoscuta cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat ca politia pariziana considera incendiul drept un accident. Pompierii parizieni au declansat o operatiune de anvergura pentru salvarea monumentului istoric.

"Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris", a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Presedintele francez Emmanuel Macron si-a anulat luni discursul programat catre natiune din cauza "incendiului teribil" izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris, a anuntat un oficial de la biroul presedintelui la Palatul Elysee, informeaza Reuters.

Anuntul a fost facut in timp ce focul s-a extins spre varful gigant al catedralei si multimi de oameni s-au adunat in pietele din apropiere.

Printre altele, presedintele Statelor Unite Donald Trump si-a exprimat luni groaza in legatura cu incendiul care a cuprins catedrala istorica Notre-Dame din Paris, adauga Reuters.

"Este ingrozitor sa vezi incendiul urias de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate ca ar putea fi folosite cisterne zburatoare care sa-l stinga. Trebuie actionat rapid!", a scris Trump pe Twitter.

Catedrala Notre-Dame se afla in curs de renovare, pe anumite parti ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe flesa (acoperisul) catedralei au fost demontate inca de saptamana trecuta pentru a fi restaurate.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus