Stiri de ultima ora

Imigranţii români din Marea Britanie vizaţi de mesaje rasiste şi de acuzaţii de răpire de copii (VIDEO)

Imigranţii români din Marea Britanie vizaţi de mesaje rasiste şi de acuzaţii de răpire de copii (VIDEO)
International
Mai multe mesaje false au fost răspândite pe reţelele de socializare în care românii (preponderent de etnie romă) sunt acuzaţi că răpesc copiii din localitatea din estul Marii Britanii, Great Yarmouth, un oraş cu cel puţin 4.000 de locuitori ce provin din Europa de Est, relatează BBC .

Unele postări, cu mii de distrubuiri precizează: ”40 de țigani străini”, ”un grup de oameni fură copiii”, ”vă rugăm, nu vă duceți copiii în Great Yarmouth”.

"Aveţi grijă când ieşi cu copiii în oraş, femei cu baticuri pe cap şi fuste lungi (românce), precum şi bărbaţi de aceeaşi origine merg prin oraş în grupuri mari arătând foarte suspect. Se uita şi se holbează la copii, tocmai am văzut o postare despre cum au încercat să răpească un băieţel. Nu ştiu cum scăpa sau de ce acceptăm persoane care nu oferă nimic ţării noastre", se arată într-o altă postare.

"Grupurile de crimă organizată ale ţiganilor ăstora din Europa de Est ar trebui lichidate. Ţiganii ăştia romani...trimiteţi-i înapoi chiar dacă vor să răpească copii sau nu. Să sperăm că dacă Brexitul are loc, vom putea în sfârşit să scăpăm de râiele astea", a precizat un alt utilizator.

Potrivit BBC, niciuna dintre persoanele care a postat mesajele nu a dorit să vorbească cu presa.

Poliția a demarat o anchetă și a verificat postările, însă nu a găsit nicio dovadă care să le susţină. În plus, a contactat persoanele care au postat mesajele pe interne şi le-a cerut să le oprească răspândirea de astfel de informaţii.

”Am vorbit cu unii localnici care au făcut astfel de postări, pe care unii oameni le-ar considera jignitoare. Am făcut multe eforturi împotriva instigării la ură în Great Yarmouth. Am simțit o astfel de tensiune în perioada pre și post-Brexit și ne-am dat seama că trebuie să luăm măsuri. Monitorizăm permanent această tensiune din orașul nostru”, a declarat Inspectorul Nathan Clarke, din cadrul Poliției din Great Yarmouth.

"Nu furăm copii, nu furăm nimic. Fac discriminări, strigă după noi", a precizat pentru BBC un român care locuieşte în Great Yarmouth.

"Dacă mai trebui copii, mai fac unul cu nevastă-mea. De aicea nu-mi trebuie", a spus un alt român care lucrează în localitate.

Scandalul a izbucnit pe fondul unei reînnoiri a discuţiilor cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De altfel, imigraţia a fost principalul argument al taberei pro-Brexit, Nigel Farage susţinând că "imigraţia a cauzat Brexitul". Tot el susţinea, în 2014, că britanicii "sunt nebuni că acordă beneficii la locul de munca persoanelor din Europa de Est".
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus