Stiri - Editia din date de 12-01-2019

Arhiva stiri din data de:
12-01-2019 Stiri de ultima ora din

Imagini VIOLENTE de la protestul vestelor galbene - Jurnaliști agresați de protestatari/ 84.000 de manifestanți în toată Franța

International
Ministerul francez de Interne a anunţat că 84.000 de “veste galbene” au manifestat, sâmbătă, în întreaga Franţă. Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de “veste galbene”, potrivit news.ro .

La fel ca săptămânile trecute, situaţia a degenerat în mai multe oraşe, înregistrându-se ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. De asemenea, jurnalişti au fost agresaţi de manifestanţi. Au fost reţinute în total 244 de persoane.

Potrivit presei franceze, la Paris au fost reţinute 156 de persoane, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Au protestat aproximativ 8.000 de oameni. 24 de persoane au fost rănite.

La Bourges, unde au protestat cel puţin 6000 de “veste galbene”, au fost reţinute 18 persoane în urma ciocnirilor cu forţele de ordine.

Şi la Nimes s-au folosit gaze lacrimogene, după ce protestatarii au încercat să ajungă la sediul prefecturii.

La Rouen au protestat 2.500 de persoane. Doi sau trei poliţişti în civil au fost loviţi cu pumnii de manifestanţi. Protestatarii au agresat şi o echipă de jurnalişti de la LCI.

La Bordeaux au manifestat peste 5.000 de “veste galbene”, iar la Lille aproape 2.000 (20 de manifestanţi au fost reţinuţi).

La Toulouse, numărul protestatarilor a fost 5.000, iar manifestanţii au aprins focuri în faţa unui restaurant McDonald’s şi în faţa intrării în primărie.

Potrivit Le Parisien, o jurnalistă de la La Depeche du Midi a fost agresată de manifestanţi la Toulouse. Potrivit redactorului şef adjunct al cotidianului La Depeche du Midi, jurnalista a scăpat de mulţime cu ajutorul a doi dintre manifestanţi. “La Toulouse, o hoardă de ‘veste galbene’ a năvălit asupra unei jurnaliste de la La Depeche du Midi aflată singură în maşina sa. ‘O să te scoatem şi o să te violăm’. Ea a putut să scape datorită ajutorului a două ‘veste galbene’. Ruşine”, a scris Lionel Laparade pe Twitter.

O mie de “veste galbene” au manifestat paşnic în Montpellier până la ora 17.00, când au început incidentele, iar poliţiştii au reacţionat cu gaze lacrimogene.

La Marsilia, mii de protestatari au ieşit în stradă. O maşină a poliţiei a fost atacatăşi o fumigenă a ajuns în balconul principal al primăriei.

Şi la Nantes au defilat aproximativ 2.600 de manifestanţi. Şapte persoane au fost reţinute pentru port ilegal de armă şi vandalism.

VIDÉO @paris_normandie . Une équipe de journalistes de la chaîne @LCI ciblée par des manifestants à #Rouen . Les deux journalistes étaient accompagnés de deux agents de sécurité, dont l un a dû être transporté à l hôpital.Articole similare :
13
ian.
a 9 a saptamana de protest a vestelor galbene 244 de persoane au fost retinute
International
A 9 a săptămână de protest a “vestelor galbene”. 244 de persoane au fost reţinute Protestele „vestelor galbene” capătă din nou amploare în Franţa. Manifestaţiile sunt tot mai violente, unii protestatari...

13
ian.
reporters sans fronti eres trage un semnal de alarma dupa violentele din timpul manifestatiilor vestelor galbene asupra jurnalistilor
International
Secretarul general al organizaţiei Reporters sans frontières RSF , Christophe Deloire, a tras un semnal de alarmă după violenţele de sâmbătă, din timpul manifestaţiilor “vestelor galbene”, care au avut ca ţintă...

14
ian.
 vestele galbene in razboi cu presa
International
Protestele organizate de „vestele galbene“ în acest weekend au dezvăluit o faţă a mişcării de protest mai puţin cunoscută până acum. Protestatarii au atacat violent reprezentanţii presei, au vorbit despre...

05
ian.
protestul vestelor galbene episodul 8 50000 de francezi au iesit in strada 24 de protestatari retinuti la paris
International
“Vestele galbene” s au mobilizat, sâmbătă, pentru a opta oară în ultimele luni, pentru a protesta faţă de politica fiscală şi socială a guvernului francez. La manifestaţii au participat 50.000 de...

12
ian.
video cat de puternice sunt jeturile tunurilor de apa ale jandarmeriei franceze
International
În capitala Franţei, protestul a început calm, dar pe măsură ce au trecut orele, situaţia s a tensionat manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de pe Champs Elysee şi au...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte