Stiri de ultima ora

Imagini șocante distribuite de ”influenceri online”, după mini-seria ”Cernobyl”, difuzată de HBO

Imagini șocante distribuite de ”influenceri online”, după mini-seria ”Cernobyl”, difuzată de HBO
International
Unii influenceri au considerat că este potrivită o abordare altfel a succesului mini seriei ”Cernobyl”, difuzată de HBO. Un model din Ucraina a pozat topless, un alt influencer a folosit cadrele șocante din orașul abandonat pentru a simula scenarii apocaliptice, în timp ce alții au încărcat fotografii în care profanează memoria celor care și-au pierdut aici viața în 1986.

„Este minunat că serialul Cernobîl a crescut valul de turişti în Zona de Excludere. Însă da, am văzut fotografiile care circulă pe reţelele de socializare. Dacă mergeţi în vizită acolo, vă rog să ţineţi minte că la Cernobîl s-a petrecut o tragedie îngrozitoare. Comportaţi-vă cu respect faţă de toţi cei care au avut de suferit şi s-au sacrificat“, a scris Craig Mazin pe Twitter.

Pe 26 aprilie 1986, două explozii au zguduit reactorul cu numărul patru al centralei nucleare de la Cernobîl. În timpul incendiului, care a mistuit reactorul timp de zece zile, au fost răspândite în atmosferă cantități uriașe de substanțe.

Accidentul s-a produs în timpul unui test de siguranță. O procedură greșită a determinat o creștere dramatică a nivelului energetic: învelișul de grafit al reactorului a luat foc, iar produsele fisiunii radioactive au fost aruncate în atmosferă printr-o explozie violentă, 31 de oameni murind pe loc.HBO și Sky au prezentat o mini-serie de 5 episoade care urmărește împrejurările în care s-a rodus tragedia, dar și modul în care autoritățile au reacționat la ea. Pornită de la evenimente reale, mini-seria ”Cernobyl”, difuzată de HBO, include și numeroase elemente de ficțiune.

Devenită una dintre cele mai de succes lansări din istorie, seria ”Cernobyl” a inspirat și mulți influenceri care au simțit nevoia să folosească tragicul eveniment și cadrele șocante pe care orașul Pripyat încă le păstrează pentru o serie de fotografi, care au trezit numeroase controverse.

View this post on InstagramЗомби в одной из квартир Припяти. #chernobyl #pripyat #pripyatukraine #stalker #stalkers #ukraine #zone #radiation #abandoned #чернобыль #припять #зонаотчуждения #радиация #сталкер #сталкеры #поход #заброшенное #чаэс #urban3p #urbanturizm #urbanexplorers #urbanex #urbanexploring #urbanexploration #urbex #urbexworld #urbexphoto

A post shared by Dm.Shibanov (@dm.shibanov) on May 13, 2019 at 3:22am PDTView this post on InstagramOne of the saddest examples of insensitivity and narcissistic behaviour I have ever seen #narcissist #chernobyl #havesomerespect #khrystyna_bubniak

A post shared by Lisa Croft-Elliott (@caninemedia) on Jun 12, 2019 at 3:23am PDTView this post on InstagramA post shared by @nz.nik on Jun 6, 2019 at 7:32am PDTView this post on Instagram◾️abandoned city◾️

A post shared by Іра Вівчар (@irene_vivch) on Jun 5, 2019 at 5:51am PDTeuropafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus