Stiri de ultima ora

Hamasul revendică lansarea a trei rachete către aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv

Hamasul revendică lansarea a trei rachete către aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv
International
Hamasul a revendicat vineri lansarea a trei rachete cu rază lungă de acţiune către Aeroportul Internaţional Ben Gurion de la Tel Aviv, pe care traficul aerian internaţional era perturbat în continuare după căderea unei rachete în apropierea acestuia marţi, relatează AFP.

Premierul Turciei: „Israelul este un stat al terorii”

Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas - Brigăzile Ezzedine al-Qassam - "a lansat trei rachete de tip M75, la ora locală 11.45 (11.45, ora României), către aeroportul Ben Gurion", se arată într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană s-a limitat să confirme că "două rachete au fost interceptate în spaţiul aerian al metropolei Tel Aviv".

Rachetele de tip M75 sunt o adaptare locală a sistemului de rachete de tip Fajr-5 de fabricaţie iraniană. Raza acestora de acţiune, de aproximativ 80 de kilometri, plasează Tel Avivul şi Ierusalimul sub ameninţarea tirurilor de pe teritoriul Fâşiei Gaza.

Aceste tiruri au loc în contextul în care Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) a anulat miercuri interdicţia pe care a impus-o zborurilor către şi de la Tel Aviv, avertizând cu privire la o situaţie "foarte instabilă".

Toate companiile americane şi cele mai multe dintre companiile europene şi-au întrerupt zborurile marţi seara. Câteva companii mari ca Air France şi Lufthansa nu au reluat zborurile, în pofida anulării interdicţiei.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus