Stiri de ultima ora

Hamas încalcă armistiţiul umanitar. Israelul reia atacurile asupra Fâşiei Gaza

Hamas încalcă armistiţiul umanitar. Israelul reia atacurile asupra Fâşiei Gaza
International
Israelienii au reluat operaţiunile militare asupra Fâşiei Gaza, care vizează gruparea palestiniană Hamas, după ce armiştiul umanitar impus sâmbătă a fost declarat nul din cauza raidurilor cu rachetă asupra Israelului. Operaţiunea Tăişul Protector demarată de Forţele Israeliene de Apărare (IDF) a intrat în cea de-a 20-a zi, în timp ce trupele aflate sub comanda Tel Avivului îşi continuă incursiunea terestră în Gaza.

Gruparea Hezbollah este pregătită să sprijine sub toate formele Hamas ...

„În urma tirurilor continue de rachete efectuate de către Hamas pe timpul armistiţiului umanitar (...), armata îşi va relua imediat activitatea în Fâşia Gaza, în aer, pe mare şi la sol", se arată într-un comunicat al guvernului israelian.

Ca urmare a presiunilor internaţionale, premierul Benjamin Netanyahu a acceptat un armiştiţiu umanitar de 12 ore, pentru evacuarea populaţiei civile din Fâşia Gaza şi recuperarea victimelor dintre dărâmături. 

Ulterior, cabinetul israelian a prelungit încetarea focului în cursul serii de ieri, însă Hamas s-a folosit de această oportunitate pentru a lansa un tir de rachete asupra teritoriului Israelului. Potrivit autorităţilor din Ministerul Israelian de Apărare, 25 de atacuri au fost lansate asupra Israelului, din Gaza,

Răspunzând în mod favorabil unei solicitări ONU, Cabinetul israelian de Securitate a acceptat sâmbătă seara să prelungească până duminică, la miezul nopţii, armistiţiul care a oferit un scurt răgaz populaţiei din Fâşia Gaza, fiind în mare parte interceptate de scutul antirachetă Iron Dome (Cupola de Fier).

Duminică dimineaţă, un soldat al IDF a fost ucis într-un bombardament, în apropierea graniţei dintre enclave palestiniană şi Israel. Alţi doi militar israelieni răniţi grav în timpul unor lupte declanşate sâmbătă seară, au murit în această dimineaţă, informează presa israeliană. Numărul total al pierderilor de partea israeliană se ridică la 43 şi 142 de militari răniţi.

În Fâşia Gaza, bilanţul victimelor conflictului Israel-Hamas a depăşit 1000 de persoane, majoritar civili, în timp ce numărul răniţilor este aproximat la 6000. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus