Stiri de ultima ora

Guvernul de la Chişinău, înconjurat de forţe de ordine: Nu am vrea să apară pe stradă omuleţii verzi

Guvernul de la Chişinău, înconjurat de forţe de ordine:  Nu am vrea să apară pe stradă omuleţii verzi
International
Republica Moldova, ţara cu două guverne, trece prim momente tensionate. După ce alianţa PSRM-ACUM a format un nou Guvern, votat de un Parlament dizolvat, Guvernul anterior, controlat de Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc, a rămas în controlul structurilor de forţă. Printre alte măsuri, clădirea Guvernului de la Chişinău a fost toată ziua înconjurată de forţe de ordine.

Adrian Candu, vicepreşedinte PDM, a explicat într-o conferinţă de presă că decizia protejării Guvernului a fost luată pentru a preveni apariţia "omuleţilor verzi".

"Atunci când în ţară apare o criză politică sau instituţională, ţara şi sistemul devin vulnerabile. Noi suntem într-o regiune cu înalt nivel de risc din punct de vedere al securităţii. În această perioadă vulnerabilă, noi nu am vrea să apară pe stradă omuleţii verzi. Este cel mai important. Nu înţelegeţi ce înseamnă omuleţii verzi? Nu aţi văzut experienţa Crimeei şi a Ucrainei? Nu este destulă experienţa vecinilor noştri? Trebuie să aducem aminte cetăţenilor ce înseamnă trupe de ocupaţie în Transnistria? Chiar solicit experţilor care stau nenumărate ore pe sursele media să explice cetăţenilor ce înseamnă federalizarea Republicii Moldova şi care este pericolul pentru ţară când decziile nu se mai iau la Chişinău. Doar nu credeţi că oamenii legii iau decizii pur şi simplu că visează ceva noaptea. Iau decizii în baza unor evaluări. Toate acţiunile sunt îndreptate pentru a securiza Republica Moldova", a declarat Candu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus